Afandou och Kolymbia

Sol och bad på östra kusten

Fina stränder och allt på bekvämt avstånd

Afandou och Kolymbia är två riktigt härliga och avslappnade sol- och badorter som ligger med ungefär en halvmils avstånd på norra Rhodos östra kust, ett par mil från öns huvudstad. De båda orterna har fina stränder med kristallblått vatten som är försedda med solstolar och parasoller, och med närhet till restauranger, caféer och barer. Afandous strand är den längsta på hela Rhodos och i närheten finns en 18-håls golfbana som lockar turistande golfspelare i alla tappningar och färdighetsnivåer. Här finns även ett bra utbud av shopping. Den behagliga stämningen i Afandou gör orten mycket populär för barnfamiljer, men lockar även en del ensamma par som vill komma i väg på en lugn resa.
Kolymbia har ett trevligt shoppingstråk på sin huvudgata som är kantad av exotiska Eukalyptusträd. Kolymbia utmärks till stor del av sina nybyggda och fräscha hotell, eftersom orten inte varit ett större resmål särskilt länge. Från de båda orterna är det lätt att med bil eller buss ta sig till Rhodos stad, och för den delen alla andra orter på norra Rhodos. -Vilket gör att utbudet av utflyktsmål är mycket stort.
Utflykter och närliggande sevärdheterÄven om det är trevligt att befinna sig i Afandou och Kolymbia så finns det också en rad närliggande platser som man inte får missa att besöka.
Rhodos stad ligger inte långt borta och där kan du utforska den medeltida stadskärnan som är en UNESCO-världsarvslista, vandra genom smala gränder och njuta av restauranger och butiker.
Anthony Quinn Bay är en vacker bukt, som är uppkallad efter skådespelaren Anthony Quinn som filmade "Jakten på den försvunna skatten" här. Här är vattnet kristallklart passar bra för den som gillar att snorkla.
Sju Källor (Seven Springs) är en naturskön plats med grönskande omgivningar och sju naturliga källor som bildar en sjö. Det är en fridfull plats för en promenad och picknick.
Epta Piges är ett naturreservat med fina vandringsleder och möjligheter att utforska Rhodos natur.
På Filerimos Hill kan du besöka Filerimos-klostret och den antika akvedukten. Härifrån har du också en fantastisk utsikt över ön och kusten.