Lardos och Kiotari

Två sköna småorter på Rhodos östra kust

Nära till både strand och Rhodos stad

Lardos och Kiotari är två närliggande semesterorter på Rhodos östra kust, ungefär fem–sex mil från öns huvudstad.
Lardos är en härlig liten småstad som ligger några kilometer in från kusten, och därmed är populärt hos dem som prioriterar en känsla av äkta grekisk ort framför en typisk turistort med badstrand. Här finns gott om restauranger och caféer, här finns även växlingskontor, läkare, apotek, frisör, biluthyrning, med mera. Långt till stranden är det inte här heller.
Kiotari har växt upp som ett turistresmål på ganska kort tid, för bara några år sedan var det bara en fiskeby, men nu finns mängder av turister här! Att alla hotell i princip är nybyggda gör att orten får en väldigt fräsch känsla över sig. Här finns en härlig, lång strand som är uppskattad av de många besökarna, och som är den främsta dragningskraften för orten. Vid stranden ligger ännu inte särskilt många barer eller restauranger, vilket säkert hjälper till att hålla stämningen avslappnad. Inne i byn finns dock viktiga tillgångar som snabbköp och bankomat.
Från de båda orterna är det mycket enkelt att ta sig till Rhodos stad och de ligger mycket nära den historiska staden Lindos, som är ett av de mesta populära besöksmålen på Rhodos.